Finančná skupina PROXENTA rozširuje svoje pôsobenie na českom trhu o novú službu

Po dvojročnom pôsobení obchodníka s cennými papiermi PROXENTA Finance na českom trhu, ktorého činnosť využívali viaceré české subjekty na nákup cenných papierov, rozširuje spoločnosť svoje pôsobenie o ďalšiu službu. Je ňou možnosť sprostredkovania konzervatívnych investičných príležitostí priamo do cenných papierov finančnej skupiny PROXENTA, ako aj investície do jej vlastných projektov, pričom spomínané aktivity sú vykonávané pod dohľadom Českej národnej banky. Keďže na vykonávanie investičnej činnosti je nutný osobný kontakt s klientom, v týchto dňoch buduje spoločnosť svoju českú kanceláriu, ktorá by mala mať do konca roka až 20 zamestnancov. Svoju kamennú pobočku tak otvorila v administratívnom centre v Budějovickej aleji v Prahe 4 a jej novým riaditeľom sa stal finančník Marek Pokorný.

„Naša finančná skupina už od začiatku svojho pôsobenia na Slovensku v roku 2009 mala v pláne rozšíriť svoju činnosť a realizovať projekty aj v Českej republike. V roku 2012 sme vstúpili na český trh prostredníctvom obchodníka s cennými papiermi, tento rok pribudla ďalšia služba, a to možnosť investície priamo do našich cenných papierov a projektov. Som presvedčený, že pre našich českých klientov bude ponúkaná možnosť diverzifikácie portfólia investícií aj v mene euro zaujímavá, čím sa môžu pripraviť na prípadný prechod na euro v Česku alebo minimalizovať tak svoje investičné riziko,“povedal Pavol Kožik, predseda dozornej rady PROXENTA Finance.

Marek-Pokorny

Marek Pokorný

Marek Pokorný vyštudoval Verejnoprávnu činnosť na súkromnej strednej škole TRIVIS v Prahe. Od ukončenia stredoškolského štúdia pracoval ako obchodný zástupca v rôznych finančných spoločnostiach, ktoré sa venovali investičnému sprostredkovaniu. Od roku 2010 pôsobil ako konateľ spoločnosti Regalis, ktorá sa špecializovala na investičné poradenstvo a sprostredkovanie obchodov s cennými papiermi so zameraním na český a americký trh.
V apríli 2014 sa stal riaditeľom českej pobočky skupiny PROXENTA.
Kontakty:
info@proxenta.cz